Muualta Lapista

Uuden polven Inarijärven ammattikalastajat voivat olla myös asiakaspalvelijoita: ”Tervetuloa vain kiinalaiset veneeseen ja siikapesiä kokemaan”

– En yhtään vastusta sitä ajatusta, että Inarijärven kaupalliset kalastajat tekisivät yhteistyötä matkailun kanssa. Inarissa liikkuvia matkailijoita kiinnostaa kalastus, kala ja Inarijärvi. Kaupallisen kalastajan veneen matkassa vaikka kiinalaismatkailija saisi kokea kaikki nuo häntä kiinnostavat elementit samalla reissulla, sanoo Inarijärven kaupallinen kalastaja Jari Temonen suunnatessaan kalastusveneensä Veskoniemen satamasta kohti Jääsaarten salmea.

Kalastajan matkaan. Virpi Jääskö, Juha Tuunainen ja Jari Temonen ovat varmoja siitä, että matkailijoilla on mielenkiintoa nousta kaupallisen kalastajan veneeseen - ei ehkä työpäivän ajaksi, mutta jo pienikin pyörähdys ja kalan näkeminen pyydyksessä, voi olla ulkomaalaiselle elämys. Kuva: Jaakko Peltomaa

SAKK:ssa on alkanut Kalastajan matkassa-hanke, jossa on tavoitteena ammattikalastajien yhteistyö matkailuyrittäjien kanssa ja samalla se, että kaupalliset kalastajat saisivat lisätuloja. Hanketta koordinoi Virpi Jääskö ja hanke on Inarin kunnan, mutta toteuttajana on SAKK.

Syyskuussa Jari Temonen käv

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä